130.000 euro steun aan Alkmaar voor gezondheidsprojecten

Alkmaar krijgt een extra steunpakket van ruim 135.000 euro om mensen met gezondheidsproblemen door het coronavirus te helpen.

Dit steunpakket wordt aangeboden door het Ministerie van VWS.

Bestaande hulptrajecten die zijn ontstaan binnen het Preventieakkoord en het Maatschappelijke Sportakkoord van de gemeente worden met deze steun op korte termijn versterkt. Problematisch alcoholgebruik, roken en overgewicht wordt aangepakt door het Preventieakkoord. Het Sportakkoord richt zich vooral op het stimuleren van sport en bewegen. Als er organisaties zijn die graag een bijdragen willen leveren aan de verlichting van de gezondheidsschade, kunnen zij zich aanmelden op de website van het Alkmaars Preventieakkoord.

Preventieformateur Ted van der Bruggen: “Om de nood te kunnen verlichten biedt dit steunpakket de middelen die daarvoor nodig zijn. Er is daarnaast ook nog eens budget voor het Alkmaars Preventieakkoord in 2022 en 2023. Van de extra steun zal een groot deel worden besteed via het Preventieakkoord. Er wordt gelegenheid geboden om bestaande projecten uit te breiden en andere projecten te realiseren. Er wordt tijdens inspiratiesessies informatie aangeboden. Aanmelden voor deze sessies kan via de pagina ‘Activiteiten’ op de website.


Onze Ambassadeurs