Akkoord over woningbouw Kanaaldijk en Stationsstraat

Geschreven door Redactie
Akkoord over woningbouw Kanaaldijk en Stationsstraat

Er is een akkoord binnen de Alkmaarse raadscommissie Ruimte over de woningbouwprojecten Kanaaldijk 301 en Cascade op de hoek Stationsstraat-Helderseweg. Vooral tegen het bouwproject aan de Kanaaldijk was veel verzet, maar na het schrappen van een aantal woonlagen kon iedereen zich in de plannen vinden. De gemeenteraad spreekt zich er op 8 juli over uit.

Het project bestaat uit 160 woningen waarvan een derde sociaal. Aanvankelijk stonden de sociale huur- en koopappartementen allemaal gepland in één gebouw, nu is er meer spreiding. Er is veel aandacht voor groen en parkeren gaat vooral ondergronds. In de twee noordelijke gebouwen komt een horecagelegenheid en een kleine haven.

Het bouwplan Cascade bestaat uit 87 appartementen, waarvan de helft sociaal in plaats van een derde. Verkoop van de woningen van Kanaaldijk 301 start begin 2022 en de sloop van de huidige bebouwing begint na de bouwvak dat jaar. Wanneer Cascade gebouwd gaat worden is nog niet duidelijk. Dit hangt vooral af van de planning van de bouwbedrijven en de beschikbaarheid van materialen.