Noord-Hollandse gemeenten krijgen nul op rekest: geen maatwerk voor ondernemers

Geschreven door Redactie
Noord-Hollandse gemeenten krijgen nul op rekest: geen maatwerk voor ondernemers

De brandbrief die Noord-Hollandse gemeenten naar Den Haag stuurden met een oproep tot maatwerk voor ondernemers die tussen wal en schip vallen met de coronasteun, is op niets uitgelopen. Dat blijkt uit de reactie van minister Blok op de brief. Van de minister van Economische Zaken komt alleen morele steun.

Wethouder Bekkering uit Bergen maakte de zaak aanhangig bij Den Haag nadat enkele horecamedewerkers hadden uitgelegd hoe groot hun financiele nood is, omdat ze geen coronasteun hadden gekregen. Die schuld was een half miljoen euro!

Maar de brandbrief, die door nog tientallen andere Noord-Hollandse gemeenten, de provincie en het Ontwikkelingsbedrijf werd medeondertekend, bood geen soelaas. "Gezien de omvang van het steunpakket is maatwerk helaas niet mogelijk", schrijft de minister.

"Maatwerk leidt tot aanzienlijke vertraging in de uitbetaling, terwijl de steunmaatregelen zijn ontworpen voor snelle liquiditeitssteun." Wel zegt de minister dat er aanpassingen zijn gedaan aan de regelgeving om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken.

Wethouder Bekkering zegt teleurgesteld te zijn over het antwoord van de minister. Want wat heb je nou aan alleen morele steun?