In het Alkmaarse Park de Oude Kwekerij keert de Openluchtbioscoop terug

In het Alkmaarse Park de Oude Kwekerij keert de Openluchtbioscoop terug

De Openluchtbioscoop keert op 30 juli weer terug in het Alkmaarse Park de Oude Kwekerij.

In het amfitheater van het park wordt er drie keer een gratis film vertoond. Vooraf aan de film zal er een korte film spelen. De korte film is gemaakt door de jonge deelnemers van de Filmchallenge “En…Actie!” en zijn geïnspireerd op de hoofdfilm.

Son of Rambow uit 2007 is de hoofdfilm. De film gaat over een jongen Will die streng religieus is opgevoed en geen televisie mag kijken thuis. Als hij in het huishouden van Lee, de bullebak van de basisschool terecht komt, krijgt hij daar een illegale videokopie van de film Rambo te zien. Na het zien van de video slaat zijn fantasie op hol. En samen besluiten ze een remake te maken. De halve school doet mee aan de remake.

De korte film van Rashel van der Schaaf speelt vooraf aan de hoofdfilm. Vorig jaar zomer studeerde de 23-jarige af als filmmaker aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Ze doet graag onderzoek naar nieuwe visuele perspectieven en houdt van experimentele en documentairefilms.

30 juli begint de film bij zonsondergang, dat is om 21:37 uur. Een kussen en een deken mag je zelf meenemen. Het Parkhuis is open voor een drankje, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen. Je kan tot en met een dag van tevoren je plekje reserveren via contact.hetmoment@gmail.com. Vanaf 20:00 uur kunnen de kaartjes worden afgehaald bij de ingang. Ga voor meer informatie naar de website of de Facebookpagina van Het Moment.