Kroegen op Waagplein in Alkmaar sluiten tijdelijk deuren door coronabesmettingen

Geschreven door Redactie

Wegens oplopende coronabesmettingen zijn drie kroegen op het Waagplein gesloten. Er zijn personeelsleden positief getest en andere wachten nog op de testuitslag.

Het gaat om café De Eenhoorn, Studio 54 en Mister Gold.

Maandag heeft Frans Eenhoorn (van De Eenhoorn) zich laten testen en wacht op de uitslag. De testuitslagen van hem en zijn personeel zijn nog niet bekend. Omdat er steeds meer klanten waren die lieten weten positief te zijn getest is er besloten om de kroeg te sluiten en dat iedereen zich moest laten testen. Het kan meevallen, maar ze nemen het zekeren voor het onzekere. Ook personeelsleden van Mister Gold zijn positief getest. Waarschijnlijk is de sluiting voor tien dagen. De Eenhoorn verwacht zijn deuren 21 juli weer te kunnen openen.

De anderhalve meter is horecazaken hoefde niet meer gehandhaafd te worden tot afgelopen vrijdag. Wel was iedereen verplicht om een negatieve test of vaccinatiebewijs te tonen aan de deur. Er kwam een extra controlepunt in het Waaggebouw toen bekend werd dat er zou worden gesjoemeld met de QR-codes. Daar werd je testuitslag of vaccinatiebewijs getest met je identiteitsbewijs. Afgelopen zaterdag was het gedaan met de pret. De maatregelen voor de horeca weren toen weer aangescherpt.


Onze Ambassadeurs