Recept van de week: Lasagne Flatbread

Geschreven door Redactie

Een eenvoudige lasagnepizza.

De Italiaanse keuken kent enkele klassiekers. Bruschetta, pasta bolognese en tiramisu mogen niet ontbreken op een Italiaanse menukaart. Ook pizza en lasagne horen hierbij. Maar wie had ooit gedacht dat deze twee ook samen heerlijk zouden smaken? Deze pizza lasagne met mozzarella en ricotta wil je vanavond nog proberen.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak ricotta kaas
  • Een zakje geraspte mozzarellakaas
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • worst of peperoni
  • Halve pot marinara saus
  • 6 flatbreads

Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden. Combineer daarna de ricottakaas, 1/2 van de mozzarella, Parmezaanse kaas, ei en Italiaanse kruiden in een kom. Bak de worst in een koekenpan op middelhoog vuur tot hij niet meer roze is en roer vervolgens de marinarasaus erdoor.

Verdeel 1/6 van het kaasmengsel gelijkmatig over elk flatbread, bedek dit daarna met het worstmengsel. Strooi als laatst de rest van de mozzarella kaas er overheen. Bak dit in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten.

Eet smakelijk!