Er wordt meer verbouwd en er is dus ook meer afval

Geschreven door Redactie
Er wordt meer verbouwd en er is dus ook meer afval

In 2020 hebben we met z’n alle flink wat verbouwd, opgeruimd en weggegooid.

Er werd 9,1 miljard kilo aan huishoudelijk afval ingezameld, dat is 521 kilo per inwoner. Het huishoudelijk restafval en het groente-, fruit-en tuinafval zijn het sterkst toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Meer hypotheekaanvragen om te verbouwen

Er was mede door de toename in klussen en verbouwen aan huis meer afval. Er is ongeveer drie kilo per inwoner meer schoon puin en houtafval naar de milieustraat gebracht in 2020 vergeleken met het jaar ervoor. Het verbouwen is ook dit jaar nog steeds populair, zo blijkt uit de cijfers van het Hypotheek Data Netwerk. In het tweede kwartaal werden er meer dan 22.000 hypotheken aangevraagd, dat is ruim 33 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Populairste verbouwingen

Renovatie aan de buitenkant van het huis, zolder verbouwen om zo een extra kamer te hebben, aanbouw, huis verduurzamen door isolerende beglazing en het verbouwen van de keuken of de badkamer, bijvoorbeeld met een douchedeur van gehard glas. Momenteel zijn dit de populairste verbouwingen. Vele van ons hebben een ruime tijd minder geld uitgegeven, en daardoor wordt er nu geïnvesteerd in ons huis. Kosten van een verbouwing kunnen flink oplopen en zijn niet aftrekbaar bij de belastingaangifte. De financieringskosten vaak wel.

Onze Ambassadeurs