Klimaat en natuur in Amerika

Geschreven door Redactie
Klimaat en natuur in Amerika

Het landschap varieert over het grote land, van tropische stranden in Florida tot toppen in de Rocky Mountains, van glooiende prairies en woestijnen in het westen tot dichte wildernisgebieden in het noordoosten en noordwesten.

Bekende natuurgebieden in Amerika zijn de Grote Meren, de Grand Canyon, de majestueuze Yosemite Valley en de machtige Mississippi-rivier.

De natuur is net zo divers als het landschap. Zoogdieren zoals bizons zwierven ooit vrij over de vlakten, maar leven nu alleen in reservaten. Er zijn meer dan 20.000 bloemsoorten en de meeste kwamen uit Europa. Er zijn meer dan 400 gebieden die worden beschermd en onderhouden door de National Park Service en vele andere parken in elke staat.

De Amerikaanse zeearend is de nationale vogel en het symbool van de Verenigde Staten en is een beschermde diersoort.

Onze Ambassadeurs