4 tips voor gezonder haar

Hoe maak je je haar weer gezond?

Word je haar stroachtig en pluizig? Het is tijd om actie te ondernemen om je haar weer gezond te maken. Hier zijn 4 tips om je haar weer gezond te maken.

Behandel je haar voorzichtig want beschadigt haar is erg broos en moet met zorg worden behandeld. Wanneer je shampoo en andere producten aanbrengt, gebruik je vingers om het product voorzichtig door je haar te verspreiden, van de wortels tot de punten maar scrub je haar niet. Spoel je haar met lauw water, niet met heet water.

Was je haar minder vaak, wanneer je je haar wast worden de natuurlijke oliën die het beschermen tegen droog en broos worden verwijderd. Doe het te vaak en je haar wordt pluizig en beschadigd. Verminder het wassen van je haar tot slechts één of twee keer per week, zodat het tijd heeft om te herstellen.

Gebruik een kam in plaats van een borstel. Borstels met plastic borstelharen slepen door je haar en trekken met geweld de klitten eruit wat vervolgens scheuren en breuken veroorzaken. Een kam met wijde tanden is een beter hulpmiddel om het haar voorzichtig te ontwarren zonder schade aan te richten.

Stop met het beschadigen van je haar met behandelingen. Denk aan bijvoorbeeld verven, bleken, permanenten en chemisch ontkrullen want deze zijn zeer slecht voor gezond haar. Er is geen gezonde manier om je haarkleur of textuur permanent te veranderen, dus het is het beste om deze praktijken helemaal te stoppen.
Onze Ambassadeurs