De gevaarlijkste wegen in de wereld

Geschreven door Redactie

Over de Nederlandse wegen mogen we eigenlijk niet klagen.

De gevaarlijkste wegen in de wereld zijn zeker wegen waar je het liefst niet op wilt rijden. Neem bijvoorbeeld de Leh Manali Highway in India. Het is een bijna 500 kilometer lange weg door het Himalaya gebergte. Maar vier maanden in het jaar is deze weg geopend, en dat is wanneer de sneeuw kan worden weggeveegd. Er zijn stukken op de weg waar je door het stromende water moet rijden. Wat dichterbij Nederland heb je de Stelviopas in Italië. Deze weg is beroemd vanwege de wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de hoogste verharde wegen in de Alpen. Er is in 26 kilometer aan de oostzij de een hoogteverschil van 1846 meter met een stij gingspercentage van 7,7%.

De gevaarlijkste weg ter wereld, die met stip op nummer 1 staat is de Yungas Road in Bolivia. De weg wordt ook de “Death Road” genoemd. Alleen om de naam zal je er al niet overheen willen rijden, maar er zijn nog meer redenen waarom je deze weg liever overslaat. Er gaan naar schatting zo’n 200 tot 300 mensen per jaar dood op deze 61 kilometer lange weg. De weg loopt door het Amazoneregenwoudgebied en daalt 3300 meter in steile hellingen en hoge afgronden. Het is een enkelbaans weg die vaak niet breder is dan 3.2 meter en je zal het vast al raden, zonder vangrail. Deze weg heeft zij n eigen verkeersregels. De bestuurder die bergafwaarts gaat mag nooit de weg opeisen, hij of zij moet naar de rand van de weg. Er wordt links gereden in tegenstelling tot de andere wegen in Bolivia waar rechts wordt gereden.

Onze Ambassadeurs