Plant van de maand: de Dracaena plant

Geschreven door Redactie
Plant van de maand: de Dracaena plant

De Dracaena is een populaire onderhoudsarme en sterke kamerplant.

De naam Dracaena is een Griekse term die zich vertaalt naar vrouwelijke draak. Het dankt haar naam aan de roodachtige substantie die uit de stengel sijpelt wanneer ze wordt gesneden. De substantie lijkt op drakenbloed.

De Dracaena staat bekend om haar dichte en felgekleurde blad, evenals haar houtachtige stengels en hangende takken. Kleine Dracaena planten komen vaak voor in tafelbladen. Er is veel belangstelling voor deze kamerplant vanwege de vele aantrekkelijke variëteiten. Houd er wel rekening mee dat het sap, de stengels en de bladeren giftig zijn voor zowel huisdieren als mensen. Daar staat wel tegenover dat de plant een natuurlijke luchtreiniger is.

Een Dracaena plant verzorgen? Als je overweegt om een Dracaena plant aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat om water en zonlicht.

Wat betreft water hebben ze geen regelmatige bewatering nodig. Vernevelen is eigenlijk voordeliger dan het geven van water in de pot. Ze zijn namelijk vatbaar voor rotten als ze te veel water krijgen. Probeer daarom één keer per week wat verneveling.

Dracaena planten doen het goed in gefilterd licht (diffuus of indirecte lichtbron) of in gedeeltelijke tot volledige schaduwgebieden. In directe zonlicht zullen op lange duur de bladeren van de plant verschroeien.