Acht oktober, het is Wereld Ei Dag!

Geschreven door Redactie

Wereld Ei Dag, word ieder jaar op de tweede vrijdag van oktober ‘gevierd’.

Het is geen verassing, maar op deze dag krijgt de ei extra aandacht. Voor veel mensen over de hele wereld zijn eieren een betaalbare bron van voeding. In 1996 werd ‘Wereld Ei Dag’ uitgeroepen door de International Egg Commission. Zij werden ondersteund door ei-liefhebbers en de eierindustrie. Op deze dat wordt er in de supermarkten extra aandacht gegeven aan eieren, maar over de hele wereld worden op deze dag zelfs activiteiten met eieren georganiseerd. Bijvoorbeeld eierfestivals.

In Nederland wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de dag van het ei. Bij sommige activiteiten wordt de zaterdag eraan toegevoegd. Zo zijn de tweede vrijdag en zaterdag van oktober in Nederland de ‘Wereld Ei Dagen’.


Onze Ambassadeurs