Nations League Finale!

Geschreven door Redactie

De Nations League finale komt er aan en dit zijn de team die spelen!

Het wordt dit jaar Spanje tegen Frankrijk om 20:45 uur in de San Siro (Italië) op 10 oktober . De Nations League is bedacht om de saaie interland vriendschappelijke wedstrijden te vervangen en ze dat doet het zeker niet verkeer! In 2019 speelde Nederland tegen Portugal de eerste Finale ooit in de Nations League die we ongelukkig hebben verloren met 1-0 door de goal van Goncalo Guedes.

Halve Finales

Spanje speelde afgelopen woensdag tegen de Europese kampioen Italië. Ze wonnen met 1-2 in de San Siro door 2 goals van Ferran Torres. Een rode kaart van Leonardo Bonucci heeft daar ook nog mee geholpen in de 42ste minuut. De 17 jarige spanjaard Pablo Gavi debuteerde toen ook als jongste spanjaard die ooit een officiele wedstrijd heeft gespeeld met 17 jaar en 62 dagen (op dat moment)

Frankrijk speelde afgelopen donderdag tegen de nummer 1 op de ranglijst van de wereld België. Frankrijk begon de eerste helft zwak waardoor ze op 2-0 achter kwamen door de goals van Yannick Carrasco (1-0) en Romelu Lukaku (2-0). De 2e helft ging wel beter toen ze begonnen met meer druk zetten om terug te komen in de wedstrijd wat uiteindelijk lukte door de goals van Karim Benzema (2-1) Kylian Mbappe (2-2 p) en in de 90ste minuut de 2-3 van Theo Hernandez.


Onze Ambassadeurs