De beste gezinsauto’s van 2021

Geschreven door Redactie
De beste gezinsauto’s van 2021

Wat zijn de beste auto's voor het hele gezin?

Ford Kuga

Al sinds 2008 is de Ford Kuga een goed beoordeelde gezinsauto. De Kuga is namelijk een compacte SUV met fijne hoge instap en veel binnenruimte. Ook als je passagiers lange benen hebben is dat geen probleem. De achterbank laat zich namelijk over een lengte van 15 centimeter naar voren en achter schuiven. Zo vergroot of je de been of juist de achterbak ruimte. Zet je de achterbank in zijn voorste positie, dan kan 67 liter meer aan bagage mee. Dat zijn al snel twee grote boodschappentassen

SEAT Leon

Rond de eeuw verandering kwam de SEAT Leon naar buiten. De vijfdeurs hatchback kreeg al snel zijn fans, want de Leon is sportief, ruim en heeft een goed prijs-kwaliteitverhouding.

In het occasionaanbod heb je inmiddels vier generaties om uit te kiezen. De kans is groot dat je voor een recent bouwjaar gaat. Vanzelfsprekend is de stationwagon het ruimst. Heb je iets minder ruimte nodig? Dan is de driedeurs iets sportiever, al moet je wel eerst de voorstoel naar voren klappen om mensen mee te nemen achterin. De keus voor een vijfdeurs SEAT Leon mét achterportieren kan dus slim zijn als je makkelijker weg wilt met je kinderen.

Toyota Corolla

Al tallen jaar staat de Toyota Corolla bekend om de kwaliteit. Corolla voelt zich thuis bij elke familie, want hij komt in drie generaties: als vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan en als een ruime stationwagon. Heb je kleine kinderen rondlopen, dan kom je misschien met een iets compacter formaat uit, al is de stationwagon wel erg prettig als je een kinderwagen meeneemt. Met de achterbank plat past in de Toyota Corolla Touring Sports tot wel 1.606 liter. Kort gezegd past alles wat je mee wilt nemen.