De Mexicaanse keuken, met veel bijzondere gerechten

Geschreven door Redactie
De Mexicaanse keuken, met veel bijzondere gerechten

Chilipepers en tomaten komen in bijna elke maaltijd voor, maar maïs is het basisvoedsel.

Mexicanen zijn groot fan van kip, en combineren het dan ook vele gerechten. De Mexicaanse keuken is een samensmelting van Azteekse en de Spaanse keuken. Maïs is een belangrijk basis ingrediënt, en wordt in vele vormen verwerkt. Daarnaast komen in bijna alle Mexicaanse gerechten chilipepers en tomaten voor. Mexico heeft de traditie om warme maaltijden op straat te verkopen.

De keuken van de Azteken was gebaseerd op maïs, en daarnaast werden ingrediënten als bonen, aardappelen, chilipepers, papaja’s en ananas gebruikt. Toen de Spanjaarden in het Aztekenrijk aankwamen, brachten zij hun eigen ingrediënten mee. In de verloop va tijd werden beide culinaire keukens gecombineerd, en ontstond de Mexicaanse keuken.

Enkele bekende Mexicaanse gerechten zijn:

  • Salsa’s, ze bestaan in allerlei soorten en worden vaak naast de gerechten geserveerd. De bekendste salsa is guacamole.
  • Tortilla, een plat brood dat gemaakt is van maïs. Deze worden op verschillende wijze gebruikt, bijvoorbeeld als taco of burrito. Ze worden gevuld met vele heerlijke ingrediënten.
  • Nacho’s, een eerlijk gerecht met ovenchips en verschillende salsa dips. Je kan een klein portie eten als voorgerecht, maar je kan het ook als hoofdgerecht serveren.

De Mexicaanse keuken is echt om je vingers bij af te likken.