Maak de beste en lekkerste paella

Geschreven door Redactie
Maak de beste en lekkerste paella

Ingrediënten voor 4 personen

 • 100 gr chorizo in stukjes
 • 200 gr zilvervliesrijst
 • ½ theelepel Saffraan poeder
 • 4 trostomaten in stukjes
 • 300 gr grote garnalen
 • 300 gr doperwten
 • 200 gr kabeljauw of ander -witvis
 • Olijfolie
 • Vis bouillon blokje
 • 4 theelepels paprikapoeder
 • Knoflook (geperst)
 • Zwarte peper
 • 1 citroen in partjes gesneden

Bereidingswijze:

Kook de rijst samen met de saffraan en een half bouillon blokje, voor 15 minuten. Als de garnalen uit de diepvries komen ontdooi je die eerst onder een stromende kraan, daarna pel je ze, dan haal je het darmkanaaltje eruit met een mesje. Snijd de witvis in blokjes en voeg dat bij de garnalen in het schaaltje. Pak een wok en giet daar een beetje olijfolie in en daarbij de knoflook, voeg de garnalen en de blokjes vis aan toe en bak voor 5 minuten. Schep de garnalen en de vis er even uit en leg op een schaaltje. Doe nu de doperwten, de chorizo en de tomatenblokjes in de wok en bak even kort. Voeg de rijst toe in de wok en daarbij ook de blokjes vis en de paprikapoeder. Schep even goed om en breng nog op smaak met wat peper. Leg de garnalen en de citroen partjes als garnering over je rijst als je de pan opdient.