Dingen die te zien zijn vanuit de ruimte

Geschreven door Redactie
Dingen die te zien zijn vanuit de ruimte

3 interessante en mooie dingen die zichtbaar zijn vanuit de ruimte.

De ruimte is natuurlijk hartstikke mooi, maar vaak vergeten wij hoe mooi onze eigen planeet is. In het dagelijks leven wordt er eigenlijk nooit bij stil gestaan hoe mooi het is. Zelf zie je alleen maar vanuit je eigen perspectief. Maar… Als je onze wereld vanuit de ruimte ziet, dan wordt het pas echt duidelijk hoe bijzonder onze planeet is. Hier zijn 3 interessante dingen die vanuit de ruimte zichtbaar zijn.

Broeikas van Almeria

De Spaanse provincie Almeria kenmerkt zich niet alleen door het woestijnlandschap, ook vind je hier de grootste kas ter wereld. Met een totale oppervlakte van 26.000 hectare is het een enorme kas te noemen. Overdag vormen deze dicht opeengepakte kassen vanuit de ruimte samen een grote spiegel.

Gloeiende wereldsteden op aarde

Vanuit de ruimte is de omtrek van het in duisternis gehulde continent duidelijk zichtbaar. Dit komt omdat de grote steden veel licht uitstralen. Dit levert uiteraard hele mooie foto's op. Een aantal delen die goed te zien zijn met hun gloeiende licht zijn bijvoorbeeld: het oosten van de Verenigde Staten, West-Europa en India. De flikkerende en dimmende lichten op deze zeer verschillende plekken in de wereld zorgen voor een prachtige lichtshow.

De Himalaya

De Himalaya is 2.400 kilometer lang en 150 tot 280 kilometer breed. Al met al heeft dit gebergte een oppervlakte van zo’n 600.000 vierkante kilometer. Geologisch gezien is de Himalaya een jonge bergketen. De Himalaya zelf is de afgelopen twee miljoen jaar gestegen. India beweegt met een snelheid van twee centimeter per jaar naar Azië.