Merel Conijn wint met 2 baanrecords in Holland Cup

Geschreven door Redactie
Merel Conijn wint met 2 baanrecords in Holland Cup

Dit weekend werd de 3e wedstrijd van de Holland Cup verreden in Alkmaar.

Merel Conijn had al eerder 2 podiumplekken behaald op de 3000m achter onder andere Irene Schouten, maar zaterdag behaalde ze haar eerste zege in het senioren schaatscircuit. Op de 1500m liet ze Aveline Hylkema krap achter zich in een tijd dat ook 0,04 seconde sneller was dan het oude baanrecord.

Op zondag reed Merel nog eens een baanrecord, maar dit maal verbeterde ze het oude record van de 3000m met maar liefst meer dan 5 seconden tot 4,10,78. Een mooie opsteker richting het OKT dat over ruim 2 weken wordt verreden. Merel mag daar op 3 afstanden uitkomen en hoopt kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen. Met de vorm lijkt het wel goed te zitten, maar de verschillen in de top 10 zijn klein. Een spannende periode voor de Edamse.