Warme kerst chocolademelk

Warme kerst chocolademelk

Breng je kerst door met warme chocolademelk gemaakt van alleen melk, suiker en cacaopoeder en gegarneerd met Candy Cane Whipped Cream voor een geweldige traktatie waar je de hele winter van wilt genieten.

Met slechts een beetje planning en een paar eenvoudige ingrediënten is het gemakkelijk te maken en een heerlijke traktatie voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat heb je nodig voor de Candy Cane slagroom?
2 kopjes slagroom, 2 kopjes candy canes of candy canes in stukjes gebroken en felrode kleurstof.

Voor de warme chocolademelk heb je 4 kopjes melk, 4 eetlepels cacaopoeder en2 eetlepels suiker nodig.

Bereiding: Verwarm de slagroom in een pan op middelhoog vuur zonder het te laten koken. Als de room zo heet is dat hij aan het stomen is, voeg je de candy cane toe en laat je ze smelten terwijl je vaak roert. Als alle snoepjes zijn gesmolten, haal je de pan van het vuur en laat je hem afkoelen. Als het afgekoeld is, zet je het minimaal 4 uur in de koelkast. Haal de slagroom eruit en klop op zoals je een normale slagroom zou doen. Om rode lijnen te maken, doop je een tandenstoker in de kleurstof en trekt je 4-6 lijnen in elk van de spuitzakken. Vul vervolgens met slagroom.

Verwarm daarna de 4 kopjes melk in een pan. Meng ondertussen het cacaopoeder en de suiker in de mokken waarin je gaat serveren. Als de melk heet en stomend is, haal je hem van het vuur en meng je een paar eetlepels van de hete melk in het cacaopoeder en suikermengsel in elke mok. Giet vervolgens de rest van de melk erbij en roer goed door. Werk af met de candy cane slagroom en marshmallows. Serveer direct!