iPhone 14 krijgt een 48-megapixelcamera

Geschreven door Redactie
iPhone 14 krijgt een 48-megapixelcamera

De iPhone 14 zou voor het eerst een camerasensor met hogere resolutie krijgen. 

48 megapixel, vier keer hoger dan de resolutie van de afgelopen jaren.

De iPhone 14 van volgend jaar krijgt een 48-megapixelcamera, stelt de analist Ming-Chi Kuo. Kuo geeft de nieuwe informatie rond de Taiwanese fabrikant Largan Precision, maker van cameralenzen. Dat bedrijf zal volgens Kuo onderdelen leveren voor de nieuwe iPhones.

De upgrade van de cameraresolutie naar 48-megapixel is de eerste grote upgrade in zes jaar. Sinds de iPhone 7 uit 2016 hebben alle iPhones cameralenzen van 12 megapixel. Dat de nieuwe resolutie vier keer hoger is, is geen toeval. iPhones zouden bij veel licht dan foto's in volledige resolutie van 48-megapixels kunnen maken.

Bij weinig licht wordt informatie samengevoegd, en daalt de resolutie naar 12-megapixels. Die techniek heet pixel-binning en wordt op Android-toestellen al enkele jaren toegepast.

8K-video

Door camera met hogere resolutie kan de nieuwe iPhone video's in 8K-resolutie opnemen. Bij huidige iPhones is 4K-resolutie het maximale. Die video's zijn dan weer geschikt voor de eerste AR/VR-bril van Apple, die volgend jaar ook voor het eerst verschijnt.
Onze Ambassadeurs