Alkmaar krijgt gameparadijs met Formule 1-simulator

Geschreven door Redactie
Alkmaar krijgt gameparadijs met Formule 1-simulator

Als alles loopt volgens plan hoef je vanaf dit voorjaar Alkmaar niet meer te verlaten voor een leuk uitje.

Op dit moment wordt in Overstad gebouwd aan een duizenden m2 grote speelhal met onder meer jeu de boules-banen en Formule 1-racing. Maandelijks moet het duizenden mensen trekken. "M'n stadje kan wel wat meer vertier gebruiken: dit wordt de nieuwe hotspot."

Jefrem Groot krijgt in januari de sleutel van een megapand in de kelder van het Ringers Winkelcentrum, waar hij begint met de bouw van minimaal negen jeu de boules-banen.

"Ik denk al jaren na over hoe ik het hier aantrekkelijker kan maken: het Waagplein heb ik uitgespeeld en met m'n vrienden ga ik toch echt voor een echt leuk avondje uit richting Amsterdam. Maar dat hoeft binnenkort niet meer." De officiële naam is Boules Bites Bar en er zijn op dit moment al vestigingen in onder meer de hoofdstad, Rotterdam en Utrecht.

Horeca

Je kan er natuurlijk balletjes gooien, maar tussen de kriskras gelegen banen juist ook goed eten of drinken. Groot: "Lekker kijken naar hoe je maten er geen zak van kunnen." En als een jeu de boules-baan het nou niet is voor je, hoef je slechts een paar verdiepingen omhoog voor een racebaan.