Ga je gourmetten tijdens de feestdagen? Vergeet dit dan niet te doen

Gourmetten is niet alleen lekker, het is ook supergezellig.

Heel normaal dus dat het rond de feestdagen veel gedaan wordt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je goed moet oppassen met het vlees dat langere tijd buiten de koelkast staat.

Gourmetten kan namelijk best gevaarlijk zijn. En dan hebben we het niet eens over brandgevaar of kortsluiting, maar over de bederfelijkheid van het vlees. Na twee uur grillen zou je het vlees dat nog op tafel staat eigenlijk al weg moeten gooien. Gelukkig ben je vaak niet langer dan 1 uur bezig.

“Vanwege de sterk toegenomen bacteriegroei is het na twee uur tafelen echt raadzaam om het overgebleven vlees weg te gooien.” Om voedselvergiftiging te voorkomen kun je dus maar beter het vlees niet langer dan twee uur ongekoeld op tafel laten staan.

Dat wordt snel eten dus, of het vlees in twee porties verdelen en de helft nog even in de koelkast bewaren en pas op tafel zetten als de eerste lichting op is. We weten immers allemaal dat gourmetten aardig avondvullend kan zijn en je echt niet met een half uurtje klaar bent.

Onze Ambassadeurs