Wat zijn kernkwaliteiten?

Geschreven door Redactie
Wat zijn kernkwaliteiten?

Kernkwaliteiten kun je zien als jouw sterke punten of dingen waar je goed in bent.

Een kernkwaliteit is hoe je bent en dat is wat anders dan hoe je soms doet. Anders gezegd: je kunt je anders gedragen dan hoe je eigenlijk bent. Spreek je over een kernkwaliteit dan gaat het over het meest ‘eigene’ wat je te bieden hebt. Het zijn jouw eigenaardigheden of eigenschappen.

Je kunt zeggen dat jouw set van kernkwaliteiten uniek is. Het is een soort vingerafdruk van wie jij bent. Het is datgene wat jou typeert. Kenmerkend voor een kernkwaliteit is dat je ermee geboren bent. Het heeft ook niks met jouw IQ of verstandelijk vermogen te maken.

Wanneer je over de kernkwaliteit accuraat beschikt dan hangt dat niet van jouw opleiding af. Je kunt accuraat zijn en een lbo-opleiding hebben en je kunt accuraat zijn terwijl je universitair geschoold bent.


Onze Ambassadeurs