Films om het jaar goed mee te beginnen

Geschreven door Redactie
Films om het jaar goed mee  te beginnen

Deze films wil je zien, of nog eens kijken.

Het nieuwe jaar is van start gegaan en iedereen is nog even aan het bijkomen van de feestdagen. Dan is het heerlijk om even op de bank te ploffen met een leuke film. Toch? Hieronder lees je verschillende opties in verschillende genres die je kan kijken op Netflix. Ook als je ze al eens gezien hebt zijn deze films de moeite waard om nog eens te bekijken.

Taken

Genre: actie

Voormalige geheim agent Bryan Mills is door zijn vroegere werk vervreemd geraakt van zijn dochter Kim en haar moeder Lenore. Lenore is ondertussen hertrouwd met een rijke zakenman. Het contact met zijn dochter is beperkt tot haar verjaardagen. Kort na haar 17e verjaardag vraagt Kim zijn toestemming voor een Europese vakantie. Kim zegt met andere vriendinnen in Parijs musea te gaan bezoeken. Omdat Bryan weet hoe de wereld in elkaar zit en haar nog te jong vindt, geeft hij eerst geen toestemming. Dit tot grote ergernis van zowel Kim als Lenore. En dus zwicht Bryan, onder de conditie dat Kim hem in Parijs elke dag even belt. Kort voor vertrek komt Bryan erachter dat de trip iets meer inhoudt dan alleen een bezoek aan Parijs. De naïeve Kim en haar vriendin Amanda worden bij aankomst op het vliegveld Parijs al direct aangeschoten door een aardige jongen, die hen uitnodigt de taxi met hem te delen. Kort daarna worden Kim en Amanda op brute wijze ontvoerd uit hun appartement. Kort voor de ontvoering belt Kim haar vader, die via de telefoon de ontvoerders hoort praten. Bryan komt direct in actie. Via enkele oud-collega’s komt hij erachter dat de ontvoerders Albanezen zijn en dat het om vrouwenhandel gaat. Bryan heeft maximaal 96 uur om zijn dochter weer terug te vinden. Deel twee en drie staan ook op Netflix, dus je hoeft je voorlopig niet te vervelen.





The Kissing Booth

Genre: Romantiek

Elle Evans, een zestienjarig meisje, is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is - de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school. En ook voor The kissing Booth geldt, deel twee en drie staan ook op Netflix!





White Chicks

Genre: Comedy

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Twee mannelijke FBI-agenten beschermen de Wilson-zussen tegen ontvoering. Daar hebben ze een onorthodoxe manier voor bedacht: de twee agenten doen zich voor als de zussen en de echte zussen verbergen zich op een veilige plek.




Genoeg keuze om 2022 goed mee te starten. Veel kijkplezier!