Internationale dag AMBER Alert

Geschreven door Redactie
Internationale dag AMBER Alert

13 januari is de Internationale Dag van AMBER Alert.

‘Een dag waarop de politie specifiek aandacht vraagt voor vermiste kinderen in levensgevaar. Betrokkenheid van burgers bij het opsporingsonderzoek blijft cruciaal’, zo meldt de politie.

Zorgen om welzijn kind

‘We vragen in feite elke dag aandacht voor personen die vermist worden’, benadrukt Izanne de Wit, landelijk politiecoördinator vermiste personen. ‘De politie krijgt jaarlijks zo’n veertigduizend meldingen van vermiste personen. Daarbij gaat het zeventienduizend keer om kinderen. De meesten van hen worden snel gevonden, in goede gezondheid. Maar een enkele keer zijn er ernstige zorgen om het welzijn van het kind en is een AMBER Alert noodzakelijk’, aldus De Wit

Voortaan altijd AMBER Alert

Sinds 23 november 2021 geeft de politie zelf AMBER Alerts uit, om meer controle te krijgen over de alerting en kwaliteit van de opsporingsberichtgeving rond vermiste kinderen. Een AMBER Alert wordt uitgegeven via Burgernet en kan zowel landelijk als regionaal zijn, afhankelijk van waar de vermiste zich mogelijk bevindt. Onze Ambassadeurs