Flevolandse inzending genomineerd voor Impactmaker- en Bewegingmakerprijs

Geschreven door Redactie
Flevolandse inzending genomineerd voor Impactmaker- en Bewegingmakerprijs

Het Flevolandse Stichting Academische Verpleeg(t)huiszorg Nederland (S-AVN) is een van de genomineerden voor zowel de Impactmakerprijs 2021, als de Bewegingmakerprijs 2021.

Beide prijzen zijn een initiatief van Actie Leer Netwerk. S-AVN maakt zich sterk voor het anders organiseren van de chronische of langdurige zorg in Flevoland. Dit doet S-AVN met het opzetten van zogenoemde AV-locaties. S-AVN hanteert op deze locaties een ‘actieleermethode’ die:

Zorg organiseert op basis van wensen van cliënten

Een bijdrage levert aan het arbeidsplezier van de zorgmedewerkers

Bijdraagt aan efficiënte bedrijfsvoering

Inmiddels zijn er 4 AV-locaties in Flevoland. Het werk van S-AVN sluit aan bij de opgave Krachtige Samenleving uit de Flevolandse Omgevingsvisie en in één van de projecten binnen de Human Capital Agenda Zorg en Welzijn Flevoland. Gedeputeerde Jop Fackeldey is trots op de nominatie: “Als gedeputeerde Krachtige Samenleving onderschrijf ik het werk van S-AVN. Het anders organiseren van de zorg in Flevoland is nodig om toekomstbestendig te zijn. S-AVN is mooi voorbeeld van hoe het anders kan!” Provincie Flevoland ondersteunt het werk van S-AVN met een incidentele subsidie.

Over de prijzen

Impactmaker 2021

29 organisaties hebben zich aangemeld voor de Impactmakerprijs 2021. Deze organisaties hebben projecten of initiatieven opgezet om het personeelstekort in de zorg- en welzijnssecetor terug te dringen. Een jury heeft de tien meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktprojecten geselecteerd. Eind januari 2022 maakt de jury de winnaar van de Impactmakerprijs 2021 bekend.

Bewegingmaker 2021

Naast de Impactmakerprijs reikt de jury nog een prijs uit: de Bewegingmaker van 2021. Deze prijs is bedoeld voor de organisatie die de meeste beweging creëerde om de personeelstekorten terug te dringen. Een organisatie die potentie heeft om impact te maken voor een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Stemmen

Wie de Bewegingmaker van 2021 wordt, dat bepaalt u zelf door te stemmen. Jouw stem uitbrengen kan nog tot eind januari 2022 via: actieleernetwerk.nl/aanmoedigingsprijs. Een overzicht met alle genomineerden vindt je op: actieleernetwerk.nl/genomineerden. Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).