Je kunt geen Uber meer bellen met je Apple Watch

Geschreven door Redactie
Je kunt geen Uber meer bellen met je Apple Watch

Uber is nog wel beschikbaar op de smartwatch, maar je kunt er niets meer mee doen.

Uber heeft hetzelfde gedaan als Lyft en heeft de ondersteuning voor zijn app op Apple Watches geannuleerd. Zoals maandag door MacRumors werd opgemerkt, is de Uber Apple Watch-app nog steeds beschikbaar, maar kun je geen rit meer aanvragen als deze is geïnstalleerd.

Net als met Uber's app voor iPhones en iPads kon je met de Apple Watch-app een rit oproepen vanaf je apparaat, maar sommige functies, zoals Uber Pool, het splitsen van de ritprijs en de mogelijkheid om contact op te nemen met je chauffeur of je geschatte aankomsttijd te delen met contacten, werden uitgeschakeld.

Dinsdag was er op de website van Uber nog een pagina te vinden die beschreef wat je met de Apple Watch-app kon doen. Maar sinds vanmiddag staat er op de pagina: "We ondersteunen de Apple Watch-app niet langer. Gebruik alsjeblieft de mobiele Uber app om ritten aan te vragen. Het spijt ons voor het eventuele ongemak."