Zo kan je energieker worden

Geschreven door Redactie
Zo kan je energieker worden

Het hebben van meer energie zal je helpen om meer plezier te hebben met je vrienden, meer werk gedaan te krijgen, en je gelukkiger en gezonder laten voelen.

Wil je meer energie krijgen, lees dan verder!

Ontbijten in de ochtend. Je moet ervoor klaar staan om elke ochtend te ontbijten, ook als je geen honger hebt, of geen tijd hebt. Ontbijten zal je niet alleen meer energie geven in de ochtend, maar het is ook bewezen dat het stress verlagend is. 

Meer vezels eten. Vezels gaan in een langzamer tempo je bloedbaan in dan koolhydraten, dus uiteindelijk geven ze je meer energie. Wanneer je gaat uitkiezen wat je voor lunch wilt, overweeg dan een paar voedingsmiddelen te eten die bekend staan om hun rijkdom aan vezels.

Hier zijn wat voedingssoorten om te proberen die rijk zijn aan vezels:

  • Volkoren muesli met rozijnen
  • Een volkoren tortilla
  • Zwarte bonen
  • Appels
  • Volkoren spaghetti

Een goed slaapritme. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en word wakker op dezelfde tijd. Het is de bedoeling dat je probeert om elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan, en elke ochtend om ongeveer dezelfde tijd uit bed te komen. Het is namelijk zo dat het krijgen van acht uur slaap in twee opvolgende nachten je veel minder uitgerust laat voelen dan twee nachten achter elkaar zeven uur slaap, maar in hetzelfde tijdframe.

Zet je favoriete muziek op. Als je echt moe bent, dan zal niets je zo snel wakker maken als je favoriete muziek. Zet het aan, en geniet van de muziek. Als je luistert naar de muziek die je leuk vindt zal je snel vrolijk worden en zin hebben in de dag.

Doe je dit nog niet, dan kan dit je goed helpen om energieker de dag door te gaan. Probeer het eens!