De Snelste Achtbanen van Europa

Geschreven door Redactie
De Snelste Achtbanen van Europa

Ben je een grote fan van achtbanen en wil je dat ze zo snel mogelijk gaan?

Dan ben je in Europa aan het goede adres, want de verschillende pretparken op het continent hebben achtbanen voor de meest gedurfde.

Hyperion - Energylandia

 Ga voor de eerste achtbaan van de top drie naar Polen, waar Energylandia de thuisbasis is van de supersnelle Hyperion. Met 141 kilometer per uur heeft deze achtbaan zeker zijn plaats op deze lijst verdiend. Het kost je maar een paar seconden om deze snelheid te bereiken, dan beklim je vele torenhoge toppen en kom je op volle snelheid terug. 

Ring Racer - Nürburgring

 Je zou het niet verwachten, maar deze achtbaanrit bevindt zich niet in een pretpark, maar op een racebaan. Op het beroemde circuit van Nürburg is nu weer een aanhanger gebouwd. De achtbaan ging in 2013 open en was destijds de snelste trein van Europa met snelheden van 160 kilometer per uur. Dit is natuurlijk geschikt voor een racebaan. Helaas is het zweefvliegtuig niet meer in gebruik en wordt het omgebouwd tot lichttoren. 

Red Force - Ferrari Land

 Ferrari staat natuurlijk bekend als een merk dat gespecialiseerd is in het maken van extreem snelle sportwagens. Wist je dat dit merk ook een eigen themapark heeft? Hier vind je direct de snelste achtbaan van Europa: de Red Force. De achtbaan kan een snelheid van 192 km/u halen en is sinds 2017 officieel de snelste achtbaan van Europa. De Red Force staat op de plaats in de lijst van snelste achtbanen ter wereld.