Maak je eigen Valentijnsgedicht

Geschreven door Redactie

Wat is er nou romantischer dan een zelfgeschreven gedicht?

Probeer deze dag eens een gedicht te schrijven waar alle schoonheid van een liefdesrelatie wordt benoemd. Helaas zijn we niet allemaal Shakespeare of Nicholas Spark en komt bij de meesten niet alles zo uit de pen gevlogen. Maar met wat hulp moet het echt wel lukken.

De eerste truc is om het niet te moeilijk te maken, een kort gedicht is vaak net zo mooi als één van meerdere pagina’s. Denk vanuit eigenschappen of kenmerken van jouw geliefde tijdens het schrijven van het gedicht. Denk waar zijn of haar ogen jou aan doen denken? Wat voor gevoel krijg je? Schrijf dit op in een lijst en ga vanuit die lijst het gedicht samenstellen.

De vorm van je gedicht is compleet aan jou, wil je dat iedere zin rijmt of kies je voor een om-en-om samenstelling? Kijk naar wat jij mooi vindt en wat bij jouw gedicht past.

Als je klaar bent met schrijven is het slim om het gedicht hardop voor te lezen. Zo haal je zelf kleine foutjes of niet lekker lopende zinnen eruit. Als je gedicht door deze check is, ben je klaar voor Valentijnsdag! 


Onze Ambassadeurs