Vandaag is het nationale Chopsticksdag

Geschreven door Redactie
Vandaag is het nationale Chopsticksdag

Elk jaar op de Nationale Chopsticksdag vieren mensen wereldwijd de nederige en oude gebruiksvoorwerpen op 6 februari.

Rond 1200 voor Christus begonnen Chinese koks eetstokjes te gebruiken om voedsel te bereiden.

Deze gereedschappen waren waarschijnlijk lang genoeg om in hete kookpotten te reiken. Toen ongeveer 400 voor Christus, toen brandstoffen om te koken schaars werden, werd voedsel in kleinere stukken bereid, waardoor er minder middelen nodig waren om het te koken. Tegelijkertijd vervaagde de behoefte aan scherp eetgerei en kwamen er kortere eetstokjes in beeld. Toen deze handige eethulpmiddelen hun weg naar de eettafel vonden, verspreidden ze zich over de hele wereld. Draagbaar en elegant in hun ontwerp, ze variëren ook in stijl van regio tot regio.

Tegenwoordig kunnen eetstokjes worden gemaakt van hout zoals bamboe of espen. Uitvoerig gesneden eetstokjes kunnen worden gesneden uit jade, ivoor of hout, en ambachtslieden kunnen sommige eetstokjes sierlijk schilderen met miniatuurscènes.

Gebruik vandaag eetstokjes om je maaltijden op te eten. Oefen het gebruik van eetstokjes of leer iemand hoe ze te gebruiken. Deel je favoriete set eetstokjes of je favoriete maaltijd om te eten met eetstokjes. Bezoek je favoriete restaurant waar eetstokjes worden gebruikt. Zorg ervoor dat je ze ook een shoutout geeft! Natuurlijk moet je ook iemand uitnodigen om het met je te vieren! Misschien kun je ze vragen om met je mee te doen aan een eetstokjeswedstrijd om te zien wie ze het beste kan gebruiken. Hoe je het ook viert vandaag zorg ervoor dat je #NationalChopsticksDay gebruikt om te delen op sociale media.