Vandaag is het nationale parapludag

Geschreven door Redactie
Vandaag is het nationale parapludag

Nationale Parapludag deze dag eert een van 's werelds meest bruikbare uitvindingen, de paraplu!

De paraplu houdt ons niet alleen droog tegen de regen, maar beschermt ons ook tegen de hitte van de zon. Je kunt een paraplu ook als modeaccessoire gebruiken. Hoewel de paraplu vooral praktisch is, versieren ze ook cocktails. Deze felgekleurde papieren paraplu's zijn leuke feestartikelen, vooral bij het bezoeken van zonnige locaties.

Paraplu's hebben ook hun weg gevonden naar de kunstwereld. Hun kleur en vorm zorgen voor scherpe silhouetten. Ze dienen ook als canvas voor kunst. In films spelen paraplu's ook een rol. Zo speelden ze belangrijke rollen in Singing in the Rain in 1952 en Mary Poppins in 1964.

De basisparaplu is meer dan vierduizend jaar geleden uitgevonden. Er is bewijs van paraplu's in de oude kunst en kunstvoorwerpen van Egypte, Assyrië, Griekenland en China.

Een van de eerste parapluwinkels opende in 1830 op 53 New Oxford Street in Londen, Engeland. De winkel, die wordt beheerd door James Smith and Sons, is vandaag de dag nog steeds op dezelfde locatie open.

Hoe kun je deze dag vieren, horen we je vragen? Nou zo dus! Koop een nieuwe paraplu en bereid je voor op de komende regenachtige dagen, laat een paraplu-fotoshoot doen waarbij je je favoriete regenkleding en paraplu modelleert, bestel een drankje dat wordt geleverd met een papieren paraplu. Bekijk films met iconische parapluscènes zoals Singing in the Rain en Mary Poppins.

Wat je ook doet vandaag gebruik #NationalUmbrellaDay om op sociale media te posten.