Soufflés maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Geschreven door Redactie
Soufflés maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Je hebt alleen goede instructies nodig om dé perfecte soufflés te maken.

Wat heb je nodig:

-  1/2 kop slagroom
- halfzoete chocoladeschilfers
- 1/2 theelepel vanille
- snufje zout
- 2 eidooiers
- 6 eiwitten
- 2 eetlepels suiker
- boter en suiker voor het invetten van vormpjes

Instructies:

Bereid vier vormpjes voor door de bodem en zijkanten in te vetten met boter. Strooi er een beetje suiker over. Verwarm de slagroom in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Doe de gehakte chocolade in een mengkom. Als de room begint te pruttelen, haal hem dan onmiddellijk van het vuur en giet over de chocolade.

Laat het een paar minuten staan ​​en roer het dan tot een gladde massa. Voeg de vanille, het snufje zout en de eierdooiers toe aan de chocolade en roer tot alles goed gemengd en glad is. Zet opzij om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eiwitten in de kom van een staande mixer. Klop op de hoogste stand, voeg geleidelijk de suiker toe, tot de eiwitten stijve pieken vormen. Dit zou enkele minuten moeten duren. Stijve pieken betekenen dat je een lepel of rubberen schraper erin kunt steken en eruit kunt trekken en de eiwitten vormen een kleine zelfhoudende piek in plaats van gewoon weer op hun plaats te smelten.

Spatel het eiwitmengsel door het afgekoelde chocolademengsel, totdat het redelijk goed gemengd lijkt. Opvouwen betekent dat je een rubberen schraper / spatel gebruikt om naar de bodem te schrapen en het op de bovenkant te vouwen, terwijl je je kom draait. Je weet dat het gecombineerd is als je geen stukjes van het witte ei meer kunt zien. Vouwen houdt het luchtig, terwijl mengen de luchtigheid zou doden. Giet in de voorbereide ramekins. Zet ze in de oven en sluit de deur. Bak 15 minuten voor kleine schaaltjes en 25 minuten voor grotere.