Geld voor opkweekmodule startup Ravenfeed B.V.

Geschreven door Redactie
Geld voor opkweekmodule startup Ravenfeed B.V.

Ravenfeed B.V., een startup gevestigd in Haarlem, heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Met deze financiering ontwikkelt Ravenfeed een nieuwe technologie voor lokale kweek van insecten voor diervoeding. De behoefte aan hoogwaardige eiwitten blijft groeien. Daarnaast is er de wens om het gebruik van soja, één van de belangrijkste eiwitbronnen, terug te dringen. Insecten kunnen de eiwitcomponent in diervoeding vervangen. Huidige methoden voor insectenkweek hebben beperkingen waardoor het lastig is om insectenkweek lokaal uit te voeren.

Ravenfeed ontwikkelt een nieuw type opkweekmodule waarmee pluimveehouders en andere gebruikers de mogelijkheid krijgen om op hun eigen erf insecten te kweken. Door gebruik te maken van reststromen die lokaal beschikbaar zijn heeft Ravenfeed een unieke propositie voor een lokale en circulaire eiwitbron op basis van insecten.

Ravenfeed, een start-up uit Haarlem, versnelt de eiwittransitie met de ontwikkeling van een eigen opkweekmodule voor lokale insectenkweek. Met deze opkweekmodule biedt RavenFeed pluimveehouders en andere gebruikers de mogelijkheid om op een toegankelijke manier te beginnen met eigen kweek van insecten.