Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond

Geschreven door Redactie
Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond

Het Techport Innovation Centre is vanaf 2023 dé plek voor innovaties in de Nederlandse maakindustrie.

Het Techport Innovation Centre wordt gebouwd in Velsen-Noord en krijgt een belangrijke rol in het goed opleiden van voldoende technisch personeel met nieuwe skills en het inzetten van digitale technologie binnen de industrie.

Ook draagt het bij aan de energietransitie door oplossingen te ontwikkelen waarmee efficiënter en schoner kan worden geproduceerd. Het Techport Innovation Centre wordt mogelijk gemaakt door Tata Steel, Nova College, provincie Noord-Holland en gemeente Velsen.

De maakindustrie staat voor een grote uitdaging. Het moet schoner en slimmer produceren. Dit is een uitdaging, maar vooral een enorme kans. De maak- en onderhoudsindustrie heeft namelijk zelf kennis en expertise in huis om nieuwe technologieën en productiemethodes te ontwikkelen die nodig zijn voor de energietransitie. En door de inzet van digitalisering kan de maakindustrie ook daadwerkelijk slimmer en efficiënter produceren. Dit vraagt om creatief innovatievermogen en ook voldoende goed opgeleid personeel met nieuwe competenties en vaardigheden. Geen enkel bedrijf is groot of sterk genoeg om alleen te innoveren en personeel op te leiden. Alleen door samen te werken met andere bedrijven en het onderwijs is het mogelijk om de stap richting een slimmere, efficiëntere en schonere industrie te zetten. Om het innovatievermogen te faciliteren en aan te jagen opent Techport in 2023 een fysieke locatie aan de Rooswijkweg in Velsen-Noord: het Techport Innovation Centre.