National Potato Chip Day

Geschreven door Redactie
National Potato Chip Day

Vandaag is het nationale aardappel chips dag!

Op 24 augustus 1853 stuurde een ongelukkige restaurantklant zijn aardappelen steeds terug naar de keuken, klagend dat ze dik en drassig waren. Chef George Crum besloot de aardappelen zo dun mogelijk te snijden, ze knapperig te bakken en extra zout toe te voegen. Tot verbazing van de chef-kok was de klant er dol op. De knapperige aardappelen werden al snel een vast item op het menu van het restaurant onder de naam "Saratoga Chips".

De in Dayton, Ohio gevestigde Mike-sell's Potato Chip Company, opgericht in 1910, noemt zichzelf het 'oudste aardappelchipbedrijf in de Verenigde Staten'. Het in New England gevestigde Tri-Sum Potato Chips, oorspronkelijk opgericht in 1908 als de Leominster Potato Chip Company, in Leominster, Massachusetts, beweert Amerika's eerste chipsfabrikant te zijn.

In de 20e eeuw verspreidden aardappelchips zich buiten de door de chef-kok gekookte restaurantgerechten en begonnen ze in massaproductie te worden voor thuisconsumptie. Gearomatiseerde chips werden in de jaren vijftig geïntroduceerd. De inkomsten van Potato Chip bedragen meer dan $ 15 miljard per jaar wereldwijd.

Hoe de #NationalPotatoChipDay te observeren

- Eet wat chips.
- Gebruik chips in een recept. Verpletterd vormen ze een heerlijke coating voor vissen.
- Dip chips in chocolade voor een zoutzoete snack.
- Deel je recepten.
- Maak een paar zelfgemaakte dips.

Of pak gewoon een zak chips om van te genieten en gebruik #NationalPotatoChipDay om op sociale media te posten.