Marmaris, een stukje paradijs op aarde

Geschreven door Redactie
Marmaris, een stukje paradijs op aarde

De geschiedenis van Marmaris begon rond 3400 voor Christus.

Het oude Marmaris is altijd een zeer belangrijke plaats geweest vanwege de ligging aan de Egeïsche en de Middellandse Zee, aangezien het perfect gelegen was op de handelsroute tussen Anatolië - Rhodos - Egypte. Deze voordelen maakten Marmaris tot één belangrijke handelsplaats en was daardoor beroemd.

Marmaris is werkelijk een prachtige kustplaats en al jaren een favoriete vakantiebestemming voor met name mensen uit de Uk, Rusland en Oekraïne. Het aan de zuidwestelijke Middellandse Zeekust van Turkije, in de provincie Mugla. Samen met Marmaris is het naburige dorp Içmeler een van de meest populaire vakantiesteden in Turkije en één van de grootste badplaatsen aan de Egeïsche kust. Marmaris heeft een prachtig landschap van pijnbomen, begroeide heuvels, geïsoleerde baaien en inhammen, prachtige stranden met het azuurblauwe water en chique jachthavens. Het telt zo’n 100.000 inwoners en verwelkomt ongeveer 600.000 mensen tijdens het toeristenseizoen.

Het wordt ook wel beschouwd als hét mediterrane paradijs. Aan restaurants geen gebrek en je kunt er dan elke culinaire keuken vinden die je je kunt bedenken. Er is volop entertainment en aan activiteiten is er geen gebrek. Barstreet is met zijn grote clubs een grote trekpleister voor jongelui, maar ook volwassenen van alle leeftijden weten deze plek te vinden. Hou je niet van een strandvakantie? Dan zijn er activiteiten genoeg! Zoals jeepsafari, waterparken, watersport, paragliden, paardrijden, dag-tours naar omliggende gebieden en de meest diverse boottochten. Marmaris heeft een mediterraan klimaat.

De zomers zijn erg warm met een gemiddelde maximumtemperatuur van ongeveer 32°. 's Nachts blijft het vaak nog zo'n 20°. Aangename temperaturen beginnen al in april, (soms wel eerder) met een gemiddelde van rond de 22°. Tot ver in oktober zijn temperaturen van 25° heel normaal.