Mosselen op de Halve Schelp-dag

Geschreven door Redactie
Mosselen op de Halve Schelp-dag

Mosselen op de Halve Schelp-dag is op 31 maart. Deze dag biedt liefhebbers van mosselen een dag om één van 's werelds meest unieke gerechten te vieren.


De beste variëteit van hardshell clams is om op de halve schaal te serveren, is de topneck, maar je zult ook recepten vinden met littlenecks en cherrystone. De topnecks lopen ongeveer vijf centimeter in doorsnee en de vlezige mossel is genoeg voor een hapklare hap van Atlantische zoutwater-goedheid. Mosselen op de halve schaal kunnen rauw, gestoomd, gegrild of zelfs gerookt zijn.


Een populair recept "op de halve schaal" is afkomstig uit Rhode Island. Clams Casino wordt vaak als aperitief geserveerd en is een gerecht met geroosterd broodkruim en spek. Volgens de legende dateert het recept voor Clam Casino uit 1917 en het Little Casino in Narragansett, Rhode Island. Volgens Good Housekeeping Great American Classics ontwikkelden maître d'hôtel Julius Keller en mevrouw Paran Stevens een clams-casino voor haar gasten, omdat ze iets speciaals wilde serveren en het naar het hotel noemde. Het gerecht werd al snel zo succesvol, het werd verspreid en het begon op menu's in het hele land te verschijnen.