Wereld Autism Awareness Day

Geschreven door Redactie

Wereld Autism Awareness Day, elk jaar op 2 april, werpt een helder licht op een groeiende wereldwijde gezondheidscrisis.

Volgens de National Autism Association treft autisme 1 op de 59 kinderen. De bio-neurologische ontwikkelingsstoornis manifesteert zich meestal op de leeftijd van drie jaar en komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Naarmate kinderen met autisme ouder worden, lopen ze tegen allerlei obstakels aan. Omdat velen niet spreken of sociale signalen gebruiken zoals jij of als je dat doet, worden ze het doelwit van pesters of worden ze helemaal uitgesloten. Kinderen met autisme zijn ook kwetsbaar voor verdrinking omdat ze van hun huizen en scholen afdwalen. Vanwege hun onvermogen om te communiceren, kunnen ze iemand ook niet hun naam vertellen of waar ze wonen. Bovendien hebben volwassenen een grotere kans om werkloos of onderbezet te zijn.

De dag richt zich ook op de groeiende behoefte aan programma's die zijn ontworpen om mensen met autisme nu en in de toekomst te ondersteunen.

Wat kan je doen vandaag?

- Organiseer een evenement ter ondersteuning van het bewustzijn van autisme.
- Woon een evenement bij en toon je steun aan iemand die je kent.
- Deel je verhaal en laat je stem horen.
- Hoewel de dag ook de verhalen en levens van mensen met autisme viert, is het ook belangrijk om te onthouden dat autisme een levenslange aandoening is met verschillende gradaties van ernst. Het is belangrijk om onderzoek naar behandelingen en therapieën die het leven van mensen met autisme zullen verbeteren, te blijven  -Spreek je uit over autisme om het stigma dat ermee gepaard gaat te helpen elimineren.

En gebruik #WorldAutismDay om te delen op sociale media.


Onze Ambassadeurs