Vaarseizoen begonnen: vraag een ligplaatsontheffing aan

Geschreven door Redactie
Vaarseizoen begonnen: vraag een ligplaatsontheffing aan

Het vaarseizoen van 2022 is begonnen. Het moment om een ligplaatsontheffing aan te vragen voor recreatievaartuigen (met en zonder motor), woonboten, steigers of andere aanleggelegenheden in provinciale wateren.

In sommige vaarwegen heeft u een ligplaatsontheffing van de provincie Noord-Holland nodig. Ook als u al een ontheffing van uw gemeente of waterschap heeft. De provincie is namelijk eigenaar van verschillende vaarwegen. Op die provinciale vaarwegen en in de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is een ontheffing nodig voor alle recreatievaartuigen (met en zonder motor), woonboten, steigers of andere aanleggelegenheden.

Ontheffing aanvragen

Je kan de ontheffing digitaal of per post aanvragen. Bekijk de voorwaarden en vraag de ontheffing aan via de Ligplaatsontheffing, provinciale vaarwegen. Bij goedkeuring ontvangt u een ontheffing, een huurovereenkomst en een digitaal vignet.