Welkom in de wondere wereld van slimme mobiliteit

Geschreven door Redactie
Welkom in de wondere wereld van slimme mobiliteit

Intelligente verkeerslichtinstallaties, matrixsignaalgevers en lusdetectoren. Voor 14 werkzoekenden zijn deze termen vanaf nu dagelijkse kost.

Zij startten begin april met een gratis opleidings- en ervaringstraject op het gebied van smart mobility.

Het traject is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Overijssel en het UWV. De deelnemers worden 6 maanden lang, 4 dagen per week opgeleid in de wondere wereld van slimme, veilige en duurzame mobiliteit. De eerste maanden krijgen ze een basiscursus verkeerskunde en maken ze kennis met onder meer verkeers- en mobiliteitsmanagement, Mobility as a Service en digitalisering van mobiliteitsdata. Daarnaast leren ze praktische vaardigheden als projectmanagement, advisering en contractbeheersing. Vervolgens doen de deelnemers in de zomer ervaring op in het werkveld bij bedrijven als Arcadis, Goudappel of Royal HaskoningDHV.

Vers mobiliteitsbloed

In Noord-Holland is veel behoefde aan vers mobiliteitsbloed, zo vertelde gedeputeerde Jeroen Olthof tijdens de kick-off in het provinciehuis. “De wereld zit op goede mensen te wachten. En er is veel werk te doen. Noord-Holland heeft een enorme duurzaamheidsopgave, maar we willen de provincie ook bereikbaar houden. En dan bedoel ik niet alleen meer asfalt. Zo vervangen we in de Gooi en Vechtstreek alle op fossiele brandstoffen aangedreven bussen door elektrische bussen. Voor al deze uitdagingen hebben we niet alleen inhoudelijke kennis nodig, maar ook mensen die de Noord-Hollanders meenemen in deze cultuurverandering. De wereld van mobiliteit heeft veel te bieden. Als ik in mijn glazen bol kijk, dan ziet het werkveld er over 20 jaar héél anders uit. Ik ben dus blij dat jullie aan boord zijn!"