Meer eten uit de regio: 3 x 15.000 euro voor inspirerende projecten

Geschreven door Redactie
Meer eten uit de regio: 3 x 15.000 euro voor inspirerende projecten

Om productie van voedsel in de regio te stimuleren, ontvingen 3 initiatiefnemers van gedeputeerde Ilse Zaal een cheque van 15.000 euro om hun project verder uit te voeren.

Het lokaal produceren van voedsel zorgt ervoor dat producten een kortere weg afleggen voordat ze op het bord liggen. Zo’n korte keten is goed voor Nederlandse boeren en andere lokale producenten. De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat er meer wordt gegeten uit de eigen regio. Om dit te stimuleren is er een challenge georganiseerd.

Ilse Zaal, gedeputeerde landbouw: “De provincie stelt 3x 15.000 beschikbaar voor deze challenge die onderdeel is van de uitvoeringsagenda van Voedsel Verbindt. We willen dat in 2030 25% van het eten uit de regio komt en om dat te bereiken zijn initiatieven vanuit de samenleving ontzettend belangrijk. 25 initiatieven uit Noord-Holland en Flevoland hebben zich ingeschreven. We belonen niet alleen de beste 3, maar we halen ook het net op om te zien waar partijen mee bezig zijn. Van een aantal initiatieven zien we al mogelijkheden om die te verbinden met andere projecten.”