Wat is er in april in het seizoen qua groenten?

Geschreven door Redactie
Wat is er in april in het seizoen qua groenten?

April staat in het teken van lentegroenten

Seizoen groenten van de maand april.

Erwten: Trakteer jezelf op een handvol verse peultjes, schroei ze dicht en meng ze met olijfolie en munt.

Wortelen: Wist je dat "baby"-wortelen helemaal geen jonge wortelen zijn, maar gewone wortelen, gesneden en gevormd in hapklare stukjes?

Rabarber: Vroeger gingen boeren wilde rabarber plukken en de scherpe felrode stengels in suiker dopen om te eten. De vrolijke boeren van de natuur! Je kunt dat ook doen, of doen wat de meesten van ons ermee doen, rabarber koken tot taarten.

Asperges: april is het hoogtepunt van het aspergeseizoen! Rooster, grill, stoom of kook ze. Ze zijn geweldig met zalm, eieren, garnalen, kip, biefstuk of zelfs op een pizza.

Artisjokken: Artisjokken vind je in het voor- of najaar op de markt. Zoek naar artisjokken die zwaar aanvoelen als je ze oppakt, en waarvan de bloembladen (bladeren) niet wijd zijn geopend.

Tuinbonen: Tuinders houden van tuinbonen omdat ze een geweldig dek gewas zijn. Tuinbonen helpen bij het fixeren van stikstof in de grond voor uw zomertuin.

Radijs: Als je van radijs houdt, is de lente het moment om ze te kopen. Serveer ze in dunne plakjes bij taco's en Mexicaans eten. Rooster ze of doe ze in een salade. Of geniet van radijsjes zoals de Franse - snijd ze in plakjes en serveer ze op stokbroodplakken met boter. (Als je nog nooit radijzen met boter en brood hebt gehad, is het een game changer!)

Prei, lenteknoflook, lente-uitjes: Prei groeit in terpen aarde om hun stengels wit te houden en niet aan de zon bloot te stellen. Zand en vuil kunnen vast komen te zitten in prei, dus zorg ervoor dat je prei goed schoonmaakt voordat je ze in recepten gebruikt. Gebruik lente-knoflook en lente-uitjes in recepten waarvoor gewone knoflook of uien nodig zijn.

Venkel: Snijd rauwe venkel in plakjes en meng met een muntvinaigrette om een venkelsla voor zeevruchten te maken. Of serveer het gebakken met zalm, heilbot of kip.

Onze Ambassadeurs