De Alkmaar Pride is terug!

Geschreven door Redactie
De Alkmaar Pride is terug!

Tot en met zondag 29 mei staat Alkmaar in het teken van de Alkmaar Pride.

De stichting Alkmaar Pride vraagt met deze week aandacht om de acceptatie en emancipatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-, intersekse personen en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen in Alkmaar en omstreken te vergroten.

Dit jaar is het thema ‘Free To Be…. Equality!’.

Op zaterdag 28 mei wordt de 11e editie van grachtenparade live uitgezonden op NH Nieuws.

Op zaterdag 28 mei wordt de 11de editie van grachtenparade gehouden. De inmiddels traditionele botenoptocht begint om 14.00 uur bij de Bierkade en maakt een ronde door de stad met als eindpunt het Waagplein. NH nieuws verzorgt een driekwartier durende live-uitzending waardoor de Pride ook goed zichtbaar zal zijn voor alle inwoners van de gehele provincie Noord-Holland.

Lees verder op de website van de gemeente.