Horoscoop Juni door Anja van Dijk

Geschreven door Redactie

Het sterrenbeeld Tweelingen is van 21 Mei tot en met 21 Juni. Eind Mei, begin Juni, als de Zon in Tweelingen staat, kruipen de vogeltjes uit hun ei, kijken nieuwsgierig rond naar wat er allemaal te beleven valt, leren ze spelenderwijs hun vleugeltjes te gebruiken en oefenen ze hun gekwetter. Het is de tijd van spelen en leren en van kennis verzamelen. 

Tweelingen is een Lucht teken en zeer communicatief. Nieuwsgierigheid en leergierigheid vormen de basis van hun karakter, maar tegelijkertijd kunnen ze vlinderachtig en luchthartig zijn. Zodra de behoefte aan informatie bevredigd is, richt de Tweelingen zijn aandacht weer op een ander doel. Ze kunnen zeer rusteloos zijn en hun actieve hersenen moeten constant geprikkeld worden. Ze zoeken op bijna alle levensgebieden naar een grote verscheidenheid aan ervaringen en houden er niet van om zich te vervelen.

Tweelingen zijn altijd bezig met het verzamelen van kennis en kunnen zich moeilijk lang concentreren op hetzelfde onderwerp. Hoe meer afwisseling hoe beter en ze weten vaak van heel veel dingen wel wat af. De Tweelingen hebben vaak twee kanten en een bepaalde dualiteit in hun karakter. De twee helften van de Tweelingen willen graag alles met elkaar vergelijken. Daardoor is er altijd een bepaalde spannende energie bij de Tweelingen en zijn ze heel graag bezig om weer nieuwe terreinen te ontdekken.

Het teken Tweelingen zal altijd een bepaalde jeugdigheid houden, omdat ze zo speels en contactueel zijn en ze een heel open kijk op de wereld hebben. Ze kunnen met veel mensen goed opschieten en hebben altijd iets leuks te vertellen. Communicatie is heel belangrijk en daarom besteden Tweelingen veel tijd aan contacten met anderen en houden ze ook van social media. Een mobiele telefoon is belangrijk, omdat ze dan overal op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en steeds in contact staan met anderen. Ze zijn zeer vindingrijk en kunnen zich goed aanpassen aan de omstandigheden.

De Tweelingen is een teken met veel energie, daarom is lichaamsbeweging goed en helpt het hen om te ontspannen. Ook mentaal is er altijd activiteit, ze zijn druk in het hoofd en zijn altijd bezig met nieuwe plannen en ideeën.

Meditatie en oosterse bewegingsvormen, zoals yoga en tai chi helpen om te ontspannen en weer rustig te worden. Het is voor Tweelingen belangrijk om geregeld rust te nemen, de boog kan namelijk niet altijd gespannen staan, dan raken lichaam en geest overbelast. Ze hebben veel interesse voor de media, kranten, tijdschriften, boeken en vinden alle informatie boeiend. Ook spelletjes die met woorden te maken hebben zoals kruiswoordpuzzels en scrabbelen vinden de Tweelingen leuk.

Vanaf 22 Juni staat de Zon in het teken Kreeft, daar waar de Tweelingen heel contactueel zijn, moet de Kreeft vaak eerst even de kat uit de boom kijken en zich vertrouwd voelen met anderen voor ze zich meer openstellen in contact.

Ze zijn supergevoelig en zeer zorgzaam van karakter. Wil je meer weten over de Kreeft, volgende maand ga ik meer vertellen over dit bijzondere gevoelige teken.Lieve groet, Astroloog Anja van Dijk.
Onze Ambassadeurs