Subsidie voor zonnepanelen op daken Noord-Holland loopt hard

Geschreven door Redactie
Subsidie voor zonnepanelen op daken Noord-Holland loopt hard

De subsidie van de provincie Noord-Holland voor zonnepanelen boven parkeerterreinen loopt hard.

Begin dit jaar kon voor het eerst gebruikgemaakt worden van deze subsidie waarvoor €1,5 miljoen beschikbaar is. Deze pot geld voor ‘Solar Carports’ is bijna leeg. Voor wie nog subsidie wil aanvragen moet er snel bij zijn, want er is nog €120.000 beschikbaar voor dit jaar. Volgend jaar wordt opnieuw €750.000 uitgetrokken voor zonne-energie op parkeerplaatsen. De digitale tool ‘Park the Sun’ maakt inzichtelijk welke parkeerterreinen in Noord-Holland geschikt zijn voor Solar Carports.

Zonne-energie is net als windenergie een van de bewezen technieken voor het opwekken van hernieuwbare elektriciteit. Onmisbaar als het gaat om het halen van de klimaatdoelen in 2030. Ook willen we zo snel mogelijk van het gas af. Met name het stimuleren van zonne-energie op daken werpt in Noord-Holland inmiddels zijn vruchten af. De provincie investeert en stimuleert dit met verschillende subsidieregelingen. Meer dan de helft van het aanbod voor extra hernieuwbare elektriciteit in 2030 komt van zonne-energie die wordt opgewekt op daken, parkeerterreinen en geluidschermen.

Opwekken duurzame energie

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie: “Zonne-energie biedt enorme potentie als het gaat om het opwekken van duurzame energie. Daarom willen we zoveel mogelijk daken benutten voor zonne-energie. Huishoudens, scholen en zorginstellingen besparen met zonne-energie direct op hun energierekening. En op parkeerplaatsen kunnen elektrische auto’s ter plaatse worden opgeladen met zonnestroom. Daarover hebben we ook afspraken gemaakt in de Regionale Energiestrategieën. Een win-win situatie voor iedereen.”

Ons Alkmaarders bekeken ook: