Zomerse quinoasalade met eetbare wilde planten

Geschreven door Redactie
Zomerse quinoasalade met eetbare wilde planten

Een lekker zomers quinoasalade recept van In het wilde weg!

Dit recept wordt gemaakt met eetbare wilde planten.

Ingrediënten:

- 250 gram quinoa
- flinke schaal vol eetbare wilde planten zoals vogelmuur, kleine veldkers, duizendblad, witte dovenetel, korenbloem en margriet
- kopje hazelnoten, pompoenpitten of boekweit
- bakje kerstomaatjes
- bakje olijven
- scheut balsamico azijn
- scheut olijfolie
- peper en zout

Bereidingstijd: circa 30 minuten, recept voor 4 personen

Rooster de noten, pompoenpitten of boekweit in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af door een fijne zeef en laat het afkoelen.

Was de geplukte wilde planten en snijd deze grof. Bewaar een paar eetbare bloemen zoals korenbloem, witte dovenetel en margriet om de salade mee te versieren.

Halveer de kerstomaatjes en de olijven.

Meng alle ingrediënten door de quinoa en breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie en balsamico zijn. Versier de salade met de eetbare bloemen.

Eventueel serveren met falafal balletjes of zelfgemaakt burgertje.

Kijk voor meer recepten en meer informatie over opleiding eetbare wilde planten op www.inhetwildeweg.nl