Vandaag is het Nelson Mandela dag

Geschreven door Redactie

De eerste zwarte president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, wijdde zijn leven aan veel sociale kwesties. De Verenigde Naties hebben in november 2009 de Nelson Mandela International Day officieel uitgeroepen om de prestaties van de anti-apartheidsleider te herdenken en zijn nalatenschap voort te zetten voor een betere toekomst.

Mandela Dag wordt elk jaar gevierd op 18 juli, op de geboortedag van de voormalige president van Zuid-Afrika. Mandela Dag is een viering van de 67 jaar durende strijd van de wereldleider tegen rassendiscriminatie en mensenrechtenschendingen. Nelson Mandela staat bekend om zijn werk aan het versterken van vrouwen en mannen, ongeacht hun religie en etniciteit, het bevorderen van dialoog en solidariteit voor gerechtigheid en duurzame vrede.