Op deze manieren bereid je voedsel veilig
Elke dag lopen 2 duizend Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op. Misselijkheid, braken en diarree zijn de bekende symptomen van een voedselinfectie of vergiftiging.
Door hygiënisch en veilig om te gaan met eten bijvoorbeeld door je handen goed te wassen voordat je met eten gaat werken voorkom je dat je ziek kan worden.
Voorkom een voedselvergiftiging
Kijk bij het kopen of de verpakking nog heel is, controleer altijd de houdbaarheidsdatum en koop gekoelde producten als laatste.
Hygiëne
Was je handen, keukengerei en snijplanken, groente en fruit altijd grondig. Ook is het handig je vaatdoekjes elke dag te verschonen, want die zijn een bron van bacteriën.
Scheiden
Snijd vlees, vis en groente op aparte snijplanken. Scheid gaar en rauw eten en voorkom zo kruisbesmetting.
Verhitten
Verhit je eten door en door om bacteriën en virussen te doden. Ook is het handig om je eten in de magnetron regelmatig om te scheppen.
Koelen
Als je producten gaat koelen, zet je koelkast op 4 °C. Eten blijft dan langer goed en bacteriën krijgen nauwelijks een kans.