Nationaal binnen planten week

Geschreven door Redactie
Nationaal binnen planten week

In de derde week van september is het nationale kamerplanten week. Dan vieren we waarom binnen planten nou zo goed zijn voor de omgeving en luchtkwaliteit.

De week van kamerplanten bestaat om publieke bewustzijn te creëren over het belang van levende planten in binnen ruimtes te bevorderen en te vergroten. Kamerplanten hebben veel voordelen voor mens & natuur. Zo staan ze heel goed ter decoratie van jou huis en bovendien vult het goed op. Zo zijn kamerplanten goed voor de luchtkwaliteit, omdat veel kamerplanten de luchtzuiverend. Ook zou het zorgen voor minder stress door de groene kleur die rustgevend zou zijn voor de mens waardoor mensen die in een groene omgeving bevinden hun bloeddruk lager is zich daardoor meer ontspannen en vrolijker zijn. Bovendien zorgen kamerplanten voor een hogere luchtvochtigheid wat voor goed is tegen verkoudheid. Heb je jongere kinderen? Dan zorgen kamerplanten ervoor dat wanneer kinderen van jongs af aan leven met planten de kans verminderen op allergieën

Ook zijn er manieren om deze week van de kamerplanten te vieren:

  • Geef je kamerplanten extra aandacht. Stof de bladeren af met een zachte doek met een beetje warm zeepsop. 
  • Ga naar de tuincentrum en schaf zelf een kamerplant aan voor je zelf of geef er een cadeau!
  • Kamerplanten leveren gezonde zuurstof aan ons dus ga dicht bij je plant staan!
  • Er zijn mensen die zeggen dat planten positief reageren als je met ze praat. Probeer dat maar eens.
  • En haal natuurlijk het beste uit je kamerplant om ze regelmatig water te geven en de beste verzorging voor ze geeft en zo gaan ze een gereld tijdje mee.